Zpět na Hlavní stránku


Tatranský Kriváň za 24 hodin

Vysoké Tatry

2004

Nadpis mluví za vše ale hodně lidi mi vytýká že bych mimo focení mohl něco i napsat je sice mnohem jednoduší schovat se za objektiv a nic o sobě neříct ani svým článkem, ale tentokrát se uvolím tento výlet i trochu komentovat.

Odjezd ve středu odpoledne přesný datum není podstatný ale vyplývá z předpovědi počasí a domluvy všech čtyřech účastníků akce. Je super když nemusíte řídit a pijete slivovici na sedadle spolujezdce a sem tam něco pitomého podotknete jako například že se s tím řidič párá nebo ať předjede toho klobouka.

Příjezd na Tri Studňičky proběhl bez komplikaci.Zalehli jsme u nějaké chaty pod širák a dopili slivovici-tyhle chvíle miluji-na druhý den vás čeká výlet s kamarády které máte rádi a žádné pitomé vydělávání pitomých peněz,která bohužel potřebujete aby jste tyhle chvíle mohli zažívat-zasraný systém.

Na druhý den se vzbudíte,ale děláte že spíte aby se nemuselo už vstávat a makat.Najednou slyšíte z vedlejšího spacáku kurva ja jsem zapomněl doma boty.Z druhého spacáku přichází odpověď ty žluté nejsou tvoje.Né moje stojí v dětském pokoji vím to naprosto přesně.V tuhle chvíli si začínáte říkat že asi je opravdu problém a že váš kolega těžko pojede na lyžích bez bot a začínáte uvažovat o nějakém řešení a přestáváte si hrát na mrtvého brouka a začínáte se zapojovat do diskuze.Všechno má samozřejmě řešení takže po snídani vyrážíte na Štrbské Pleso kde po čase půjčíte lyžáky a problém je vyřešen a stojí vás jen trochu času,ale přece by jste nenechali kamaráda stát dole u auta.

Po tomto malém zpestření vyrážíme z Trech Studniček po zelené značce na Kriváň-není to žádný problém, ale čeká vás převýšení zhruba 1300m. Je však dobré počasí a sněhové podmínky jsou taky dobré takže žádný problém. Přicházíme nad úroveň kosovky levým žebrem vystupujeme na vrchol Kriváně.Sedíte nahoře v tričku aspoň dokud nezchladnete a víte že teď vás čeká jen už sjezd což je pro každého skialpinistu za dobrých podmínek odměna pro kterou absolvoval výstup nahoru.

Sjezd je vždycky krátký aspoň při srovnání s výstupem.Absolvovali jsme ho přibližně ve stejném směru jako výstup a nakonec se nám podařilo sjet až na asfaltovou silnici kde jsme parkovali auto.Pivo jsme dali na Štrbském Plese kde jsme museli vrátit půjčené lyžáky.Byl to moc hezký výlet jehož účastníky byli Luboš,Robin,Petr a moje maličkost Tonda. Přikládám pár fotek jejichž tvůrci jsou Luboš a já.

Ahoj Tonda.

Minifotogalerie

Tatranský Kriváň za 24 hodin










Copyright © 2001 HO SSK Vítkovice, Web design a Webmaster Jiří Pažout Kočara
TOPlist